Burger voor flexitariërs

Image

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 miniciabatta’s of pistolets
  • 4 Beter voor iedereen-burgers met tomaat & pompoen
  • 1 potje natuuryoghurt (125 g)
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • 1 rijpe avocado
  • 40 g rucola
  • 1 kl rozemarijn
  • 2 el olijfolie met citroen

De MEAT THE VEGETABLES-burgers met Beter Voor Iedereenvarkensvlees bevatten 30% gestoomde groenten!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de groenten in reepjes van gelijke dikte.

Kruid de groentereepjes met peper, zout en rozemarijn en besprenkel ze met 1 el citroenolijfolie. Gril ze 30 tot 40 minuten in een ovenschaal met bakpapier.

Bak de burgers in een pan met antikleeflaag.

Maak de saus: meng de yoghurt en 1 el olijfolie met citroen in een kom en breng op smaak.

Plet de avocado met een vork in een kom en breng op smaak.

Garneer de burgers met het vlees, de saus, de gegrilde groenten, de avocado en de rucola.

Download recept