Varkensgebraad, groenten & pistachenoten

Image

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 varkensgebraad van ± 700 g met het label ‘Beter voor iedereen’
  • 1 tros tomaatjes
  • 300 g kleine nieuwe aardappelen
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g pistachenoten
  • 2 takjes marjolein
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie

Download recept

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Houd enkele pistachenoten opzij als decoratie.

Hak de knoflook, 20 g pistachenoten, de marjolein en de basilicum fijn. Plet alles met 1 eetlepel olijfolie in een vijzel samen tot een pasta.

Schil de uien en leg ze op een grote ovenschotel ingesmeerd met olie.

Leg het varkensgebraad ‘Beter voor iedereen’ erbij. Maak er verschillende inkepingen in met een mes, en doe daar telkens een lepel pistachepasta in. Kruid af.

Voeg de gewassen tomaatjes en aardappelen eraan toe. Laat alles 45 minuten garen in de oven.

Haal de schotel uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het te snijden.

Serveer het varkensgebraad ‘Beter voor iedereen’ met de geroosterde aardappelen en tomaatjes en de gekonfijte uien. Bestrooi het vlees met de resterende pistachenoten.