Varkenskoteletten met appel & salie

Image

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 varkenskoteletten met het ‘Beter voor iedereen’ -label
  • 2 grote appels [bv. Cox of Boskoop)
  • 200 g verse spinazie
  • 8 salieblaadjes
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 1 theelepel ciderazijn
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Download recept

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C.

Doe de gekruide Beter Voor Iedereen-varkenskoteletten in een hete pan met 1 eetlepel olijfolie. Bak 2 à 3 minuten goudbruin aan elke kant. Schik het vlees naast elkaar in een grote ingevette ovenschaal.

Was de appels en snijd ze in plakjes. Bak ze goudbruin in de 20 g boter.

Spoel de spinazie grondig schoon. Meng de mosterd, 1 eetlepel olijfolie en de ciderazijn in een kom. Voeg de spinazie toe, breng op smaak en meng goed.

Bedek de Beter Voor Iedereen-varkenskoteletten met de appelschijfjes en de gewassen salieblaadjes. Zet opnieuw 5 à 10 minuten in de oven. Laat de magje haar werk doen.

Dien de Beter Voor Iedereen-varkenskoteletten op met enkele appelschijfjes, 2 salieblaadjes en een portie spinaziesalade.