Veggie groentenquiche

Image

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg (230 g)
  • 5 eieren ‘Beter voor iedereen’
  • 1 potje natuuryoghurt (125 g)
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ¼ bussel lente-ui
  • 1 teentje look
  • 10 zwarte olijven
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Bieslook en citroen voor de afwerking

Download recept

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit en leg het in een ronde taartvorm.

Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork en bak het 20 minuten voor in de oven.

Was ondertussen de groenten en verwijder de pitten en het sap uit de tomaten.

Snij de paprika en het vruchtvlees van de tomaat in brunoise, de broccoli in kleine roosjes, versnipper de lente-ui en plet het teentje look.

Snij de olijven in twee en ontpit ze indien nodig.

Stoof eerst de paprika, de lente-ui en de geplette look op een matig vuur in de olijfolie. Voeg nadien kort de broccoliroosjes en de tomaten toe.

Klop de ‘Beter voor iedereen’-eieren samen met de yoghurt tot een luchtig mengsel. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak.

Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven en verdeel er de gestoofde groenten over.

Laat het ‘Beter voor iedereen’-eimengsel voorzichtig over de groenten in de taartbodem lopen.

Bak de quiche 30 – 45 min in de oven.

Snij de quiche in vier en serveer met een slaatje. Werk af met versnipperde bieslook en citroen.